VærdibørsenPLUS

Tilmelding og betaling foregår nederst på siden via linket

Holdene foregår på enten Huset Trøjborg, Kirkegårdsvej 53, 8000 Aarhus C eller på Folkestedet, Carl Blochs Gade 28, 8000 Aarhus C.

Indtil videre har alle Værdibørsens hold været drevet af frivillige undervisere, og alle hold har været gratis, eller næsten gratis. Men nu har vi lavet et parallelt forløb, hvor vi i et samarbejde med FO (Frit Oplysningsforbund) kan tilbyde betalingshold for et ganske lille beløb.

Betalingsholdene består af forskellige ”pakker” med hold, som man betaler for, og hvor man kan deltage på holdene hver uge i ca. 6 måneder. Disse betalingshold vil altså køre parallelt med de gratis hold, som vi har nu, og som er drevet af frivillige undervisere. Hver pakke koster kun 150 kroner (fremadrettet vil det koste 350 kroner for 12 måneder). I hver pakke er der 4 hold, som man må deltage på hver uge, hvis man har lyst.

Nedenstående kan du se holdbeskrivelserne på de forskellige hold

Mindfulness
Mindfulness kan hjælpe til gradvist at skabe mere fred i sindet. Mindfulness-praksis består af en række metoder, der – over tid – hjælper til at udvikle medfølelse, sindsligevægt, nærvær, accept og rummelighed. Samt forståelse af årsags-virkning sammenhænge imellem tanker, følelser og handlinger.

Trøjborg, lokale P.1

Sangcirkel
Hvis du har lyst til at prøve din stemme af sammen med andre i trygge rammer er her muligheden. Vi synger sange sammen, både gamle fra da mormor var ung til nyere sange. Bring evt. din yndlingssang. Måske du har fået at vide i skolen, du ikke kunne synge, og samtidigt altid haft lyst til at synge. Måske ikke skolet. Men vi synger fra hvor vi er. Glæden ved at synge kan ingen tage fra os. Og vi kan blive bedre ved at lære vores stemme bedre at kende. Så her er nu muligheden for at bevæge dig fra x-factor seer til sanger i sangkreds. Vi vil arbejde med åndedrættet. Og der vil være små oplæg om forskellige stemmetyper. Herudfra synger vi sange med forskellige udtryk. Det vil være en legende tilgang. Også rytmisk grundtræning vil indgå.

Trøjborg, lokale P.1

Litteratur/oplæsning
På litteraturholdet læser vi i fællesskab kvalitetslitteratur, meget dansk, men også for eksempel amerikansk, tysk og engelsk (altid i dansk oversættelse). Det kræver intet særligt forhåndskendskab til litteratur eller særlige læsefærdigheder for at deltage. Holdet ledes af en læseguide, som hver gang medbringer en prosatekst og et digt. Sammen læser vi højt, og holder pauser undervejs, hvor vi taler om teksternes stemning og handling. Der vil altid kaffe/the på kanden og lidt sødt. Læseguide og holdleder er skiftevis Anne Maria og Charlotte, som vil tage i mod dig lige inden for receptionen på Folkestedet.

Folkestedet, lokale 0.6/1.7

Madlavning
Hvis du er kørt fast i de samme madlavnings rutiner og du mangler inspiration og teknikker til at fremtrylle lækker og sund mad på en let og overskuelig måde, så meld dig til madlavning med Dorte.

Folkestedet, lokale 0.5

Engelsk, begyndere
Hvis du ønsker at blive bedre til at kommunikere på ferier/rejser, så er dette holdet, hvor du langsom vil blive trænet i at tale engelsk. Vi kigger løbende på grammatikken, hvis det er nødvendigt, men øver os primært på at samtale på turist niveau.

Trøjborg, lokale 1.2

Filosofi
Hvad kan jeg vide? Hvad bør jeg gøre? Hvad tør jeg tro? Filosofi beskæftiger sig med de store spørgsmål – men handler også meget konkret om vores liv med hinanden. I kurset vil vi ud fra en række aktuelle eksempler diskuterer spørgsmål som, hvordan vi bør handle, hvordan vi bør indrette samfundet, og hvad forholdet er mellem viden og tro – og vi vil se nærmere på hvad filosoffer som Platon, Aristoteles, Descartes, Hume, Kant og Kierkegaard tænkte om de spørgsmål. Kurset er åbent for alle og kræver ingen særlige forudsætninger.

Folkestedet, lokale 0.5 

IT, lettere øvet
På dette hold vil du få svar på de områder af den elektroniske verden, som du har brug for. Det vil sige, at det er deltagerne, der afgør indholdet. På holdet vil du også lære at bruge standardprogrammer som Office, mail og Internet.

Trøjborg, lokale 1.3

Kreahold (filt, strik, patchwork)
Kreaholdene består af forskellige kreative hold hvor der arbejdes med materialer som glas, perler, sten, bånd, papir osv. Du vil b.la. blive præsenteret for og undervist i forskellige papirfoldningsteknikker, så du kan lave smukke traner, andre dyr, æsker og fine ting til dit hjem eller små gaver. Vi går stille og roligt frem, folder i et tempo, hvor alle kan være med.

Trøjborg, malerum A

Yoga
I timerne er der fokus på Hatha og Vinyasa yoga. Hatha yoga er den ældste og oprindelige form for yoga. Vinyasa yoga udspringer heraf, og har et mere dynamisk udtryk. Vi kommer til at bruge det bedste af begge dele, men med fokus på Hatha yogaen. Vi skal lave en masse forskellige øvelser, både liggende, siddende og stående. Det bliver en dejlig blanding af styrke, udstrækning og balance. Udover de fysiske øvelser, kommer vi også til at arbejde en masse med meditation og vejrtrækningsøvelser, som en vigtig del af timerne.

Trøjborg, lokale P1

Tegning/akvarel
Vi kommer omkring forskellige tegne-og formøvelser, bl.a. med udgangspunkt i bøgerne ”Tegne er at se” samt ”Tegn på den naturlige måde”. Efterfølgende bruger vi akvarel til farvelægning, og forskellige former for akvarelteknikker. Husk tegne/akvarelblok samt blyanter og akvarel farver med pensel.

Folkestedet, lokale 1.6

Tilmelding og betaling
Tilmelding og betaling foregår via dette link: http://vb.fo.dk/kurser/
Herinde kan du se hvilke pakker der indeholder hvilke hold, så du kan vælge den, du gerne vil tilmelde dig. Du skal blot trykke på den pakke du gerne vil tilmelde dig og betale, så er du med.